el blog del Quadern gris

 

Mai havia llegit res de Josep Pla. No sé el motiu, o si, potser és que quan començava a llegir tot el que em passava per davant, algú em va dir: massa descriptiu, no t’agradarà. I així estava jo, dient que Josep Pla no m’agradava perquè era massa descriptiu.

Quan el 8 de març vaig llegir al diari que començava un blog amb el Quadern gris de Josep Pla, vaig pensar que ho provaria. Cada entrada del blog, coincideix amb el mateix dia de 1918 en què ell va escriure el quadern. És trist (o no) de dir, però hi estic ben… enganxada? no, enganxar no és la paraula, en fi, posarem que hi estic enganxada, que si em paro a pensar tant no acabaré mai el post.

http://elquaderngris.cat/blog/

El diari comença dient: "Com que hi ha tanta grip, han hagut de clausurar la Universitat. D’ençà d’aquest fet, el meu germà i jo vivim a casa, a Palafrugell, amb la família. Som dos estudiants desvagats. El meu germà, que és un gran afeccionat a jugar a futbol –malgrat haver-s’hi ja trencat un braç i una cama–, el veig purament a les hores de repàs. Ell fa la seva vida. Jo vaig tirant. No enyoro pas Barcelona i menys la Universitat. La vida de poble, amb els amics que hi tinc, m’agrada."

I a partir d’aquí repassa tota la vida al Palafrugell de l’època: estius a la platja, sortides a berenar, festes majors, cafès, i descrivint tot un reguitzell de persones, personetes i personatges que l’envolten.

Si, és descriptiu, no ho negaré. Però és bonic, bonic el llenguatge i bonic el paisatge.

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.